Ποιοί Είμαστε

Συντονιστές του δικτύου και πρόσωπα αναφοράς είναι:

Λαμπρινή Γρηγορίου  (τηλ. 6974001118 )
H Λαμπρινή Γρηγορίου είναι Ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια- σύμβουλος, επόπτρια, εκπαιδεύτρια.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Έχει μετεκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική στο  Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων, στην Κοινωνική ψυχολογία, στην Υποστήριξη Παιδιών που βιώνουν απώλεια ή σοβαρή ασθένεια και  στη Συστημική θεραπεία συγκεκριμένων κλινικών εικόνων.
Ασκεί το επάγγελμα της Ψυχολόγου ιδιωτικά και συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια ψυχοθεραπείας  σε Ινστιτούτα Συστημικής Εκπαίδευσης. Εργάζεται  ως ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων και ως σύμβουλος μάθησης και εξέλιξης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως σύμβουλος σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές Διαβατών, ως παιδαγωγός σε ειδικό σχολείο, σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Υπήρξε επίσης ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού για πολλά χρόνια.
Είναι τακτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδας και πιστοποιημένη Οικογενειακή- Συστημική θεραπεύτρια από  την European Family Therapy Association ( EFTA).

Γιώργος Κεσίσογλου (τηλ.6981714143)
Ο Γιώργος Κεσίσογλου (Ph.D) εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος και οικογενειακός θεραπευτής. Παράλληλα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ποιοτικής Έρευνας και του τομέα Ψυχολογίας του Φ.Π.Ψ. Ε.Κ.Π.Α., όπου διδάσκει επί συμβάσει μαθήματα για την ποιοτική έρευνα και τη Συμβουλευτική Ψυχολογία και εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα. Απόφοιτος και διδάκτορας του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) και της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ), ενδιαφέρεται για κριτικές, πολυπολιτισμικές και κοινωνικοκονστρουξιονιστικές προσεγγίσεις στη ψυχοκοινωνική μέριμνα και θεραπεία.

Ιωάννα Ρεβίθη (τηλ. 6942237979)
Η Ιωάννα Ρεβίθη είναι ψυχολόγος (Ε.Κ.Π.Α.) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία (Α.Π.Θ.) ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Συμβουλευτική και Θεραπεία καθώς και στην Τραυματοθεραπεία emdr σε ενήλικες και παιδιά. Έχει εργασθεί με παιδιά και οικογένειες σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια αλλά και ως καθηγήτρια ψυχολογίας και συντονίστρια ομάδων. Ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα ως συστημική θεραπεύτρια με παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες.
Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Συνεργάτες και μέλη του δικτύου είναι:

Ιωάννα Γεωργιάδου
Η Ιωάννα Γεωργιάδου είναι κοινωνική-κλινικη ψυχολόγος (MSc), συστημική ψυχοθεραπεύτρια, µε ειδίκευση στις εξαρτήσεις και τα ψυχοκοινωνικά προβλήµατα. Υποστηρίζει ενήλικες, εφήβους και παιδιά, ακολουθώντας τις αρχές της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας τις οποίες προσεγγίζει από μια συστημική οπτική. Αγαπά ιδιαίτερα το συντονισμό ομάδων. Το ενδιαφέρον της για το κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας την οδήγησε στο χώρο της ειδικής αγωγής, όπου διερευνά το ζήτημα της ποιότητας ζωής ατόµων µε αναπηρία. Εργάζεται στην Πορεία Υγείας κοιν.σ.επ. και είναι υπεύθυνη του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας Μαγνησίας.

Γεωργία Ασλανίδου
Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc in Psychology of Education, Distinction) στο Institute of Education (London, U.K.) και διδακτορικό στο  τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, με θέμα την ψυχική ανθεκτικότητα σε παιδιά γονέων χρηστών ουσιών. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία και Συμβουλευτική (Σ.Ι.Θ.) και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη Συστημική Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στο StoryPlay Skills (PTUK), η οποία βασίζεται στην εφαρμογή των θεραπευτικών αρχών του Milton Erickson σε παιδιά και εφήβους. Από το 2007, εργάζεται ως ψυχολόγος στον ΟΚΑΝΑ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν τη σύνδεση της εξάρτησης με τον γονεϊκό ρόλο και την προσαρμογή των παιδιών. Συνεργάζεται με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων – Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου. Δίδαξε μαθήματα Ψυχολογικής Αξιολόγησης στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), της British Psychological Association (BPS) και του Play Therapy Association (PTI).

Δημήτρης Φιλοκώστας

Είναι παιδοψυχίατρος και οικογενειακός θεραπευτής και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι Ειδικός Ψυχικής Υγείας στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι. Συνεργάζεται με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας «Συν-ειρμός», στα Τρίκαλα. Πήρε το πτυχίο του στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Έχει ειδικευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική Παιδιών & Εφήβων του Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου» και εκπαιδεύτηκε ως οικογενειακός θεραπευτής στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Συμμετείχε στο European Summer School in Family Therapy, οργανωμένο από το Context (UPC KU Leuven, Belgium), με θέμα τη διαλογική προσέγγιση. Οι ιδέες του για τη θεραπεία πηγάζουν από τις αξίες του Δικτύου για τον Ανοιχτό Διάλογο, και εμπνέονται από την κριτική ματιά του Δικτύου για την Κριτική Ψυχιατρική. Έχει εκπαιδευτεί στις ιδέες και τις πρακτικές της Μη Βίαιης Αντίστασης (Foundation and Advanced Level στο Partnership projects UK)

Παναγιώτα Παπαμιχαήλ 

Ψυχολόγος MSc, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια και εκπαιδεύτρια. Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση σπουδών την Ψυχολογία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο της Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας στο Α.Π.Θ. Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος τοξικοεξάρτησης από την Επιστημονική Επιτροπή ICRC, μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συστημικών και Οικογενειακών Θεραπευτών (ΕΘΟΣ). Έχει ολοκληρωμένη μετεκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (ΣΙΘ), στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία καθώς και διετή εκπαίδευση στη Συναλλακτική Ανάλυση. Έχει επίσης ολοκληρωμένη κατάρτιση στην Ανακουφιστική Φροντίδα παιδιού και εφήβου στην χρόνια ασθένεια και το θάνατο. Έχει συνεργαστεί με το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (ΣΙΘ), το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας Κύπρου (ΚΕ.ΠΑ.ΨΥ) και το Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης (ISTT) ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια Συστημικών και Οικογενειακών θεραπευτών. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή πολλών σεμιναρίων, εισηγήσεων και διαλέξεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα ασκεί ιδιωτική πρακτική σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από το 1998.

Έλλη Μανατού

Είναι ψυχολόγος (Πάντειο Πανεπιστημίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (University of LaVerne). Έχει μετεκπαιδευτεί στην Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία, στην Συστημική Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων, καθώς και στην Συστημική Θεραπεία συγκεκριμένων ψυχικών δυσκολιών και κλινικών εικόνων (Συστημικό Ινστιτούτο Θες/νίκης). Έχει ολοκληρώσει εκπαίδευση στην Συστημική Θεραπεία Ζευγαριών (Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θες/νίκης), στην Στήριξη Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και τον Θάνατο, στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα (Μέριμνα) καθώς και στον Συντονισμό Ομάδων Γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων). Ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα από το 2001 ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, εφήβων, ζευγαριών και οικογενειών ενώ εργάζεται από το 2013 ως Ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης στο Πένθος Μέριμνα στην Θες/νίκη. Είναι, επίσης, εξωτερική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Συστημικής Θεραπείας Θες/νίκης. Έχει συνεργαστεί με σχολεία και παιδικούς σταθμούς ως σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών. Είναι τακτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Βασιλική Γιαννακούλια

Η Γιαννακούλια Βίκυ ολοκλήρωσε τις σπουδές Ψυχολογίας στο Α.Π.Θ. και το μεταπτυχιακό της Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Άλλες μετεκπαιδεύσεις που έχει παρακολουθήσει είναι στη Διαμεσολάβηση, το Κύρος Μέσω Σχέσης, Κλινικές Εικόνες με τυπικά χαρακτηριστικά δυσλειτουργειών, εργαλεία Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης, ειδίκευση για την Ασφαλή Χρήση των Τεχνολογιών κ.α.

Στο ιδιωτικό της γραφείο υποδέχεται άτομα, ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά κι εφήβους. Οργανώνει και συντονίζει ομάδες εκπαιδευτικού και ενδυναμωτιού χαρακτήρα. Έχει εργαστεί στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρύθμισης, στην παιδική προστασία, το προσφυγικό, την αναπηρία κ.α.

Έχει συνεργασία με Οργανισμούς, ΜΚΟ, ιδιωτικά σχολεία και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη. Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων, εμψυχώτρια ομάδων και μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

Λυκούργος Καρατζαφέρης

Αντώνης Ραπτόπουλος