Ομάδα Συστημικής Εποπτείας (Νοέμβρης 2020)

This image has an empty alt attribute; its file name is καρέκλες-εποπτεία.jpg

Από τον Οκτώβρη του 2020 ξεκινήσαμε μια μηνιαία ομάδα εποπτείας συστημικού προσανατολισμού, η οποία λόγω του lockdown της πανδημίας θα συναντιέται διαδικτυακά.

Επόμενη συνάντηση 30 Νοέμβρη 2020

Απευθύνεται σε εκπαιδευμένους επαγγελματίες συστημικής ή άλλης ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, οι οποίοι επιθυμούν να εισάγουν στη θεραπευτική τους αντίληψη την πολυπρισματική σκέψη της συστημικής θεραπείας και σε εκπαιδευόμενους θεραπευτές στην συστημική θεραπεία.

Πέρα από την επεξεργασία περιστατικών και των πολυποίκιλων αιτημάτων των συμμετεχόντων, αποβλέπουμε η ομάδα να επενδύεται με θεωρητικό χαρακτήρα, αξιοποιώντας θεματικές ανά συνάντηση και παρέχοντας σχετική βιβλιογραφία για τα αιτήματα.

Η σύγχρονη συστημική θεώρηση ως φιλοσοφική στάση παρά ως εγχειρίδιο τεχνικών οδηγιών δίνει την δυνατότητα στη θεραπεύτρια να αναστοχαστεί παρατηρώντας την εαυτή της ως μέρος του θεραπευτικού συστήματος, αξιοποιώντας όλα τα τεχνικά μέσα που ήδη διαθέτει και ξεδιπλώνοντας τις πολλαπλές αναγνώσεις αναζητώντας την χρησιμότερη αφήγηση για την ίδια και τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύει. Η συστημική εποπτεία, αντίστοιχα, έχει παρομοιαστεί ως μια περιδιάβαση μέσα σε ένα δωμάτιο με πολλαπλούς καθρέφτες. Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι να ισορροπήσουμε την εποπτική διεργασία ανάμεσα στους καθρέφτες που μας τραβούν την προσοχή: το βλέμμα στις κλινικές περιπτώσεις που φέρουν οι συμμετέχοντες, τη ματιά στις διαφορετικές αντιλήψεις που κατασκευάζονται στα μάκρο-, μέσο- ή μίκρο- συστήματα όπου εργάζονται (οργανισμοί, δομές, φορείς, σχολεία, γραφεία κα), αλλά και την εστίαση στην επαγγελματική εξέλιξη των εποπτευόμενων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, γνώσεων, ικανοτήτων και κλινικών διαισθήσεων, μέσα και από την πρόσβαση σε ευρεία σχετική βιβλιογραφία.

Συντονιστές:
Η Ιωάννα Ρεβίθη είναι ψυχολόγος (Ε.Κ.Π.Α.) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία (Α.Π.Θ.) ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Συμβουλευτική και Θεραπεία καθώς και στην Τραυματοθεραπεία ΕΜDR σε ενήλικες και παιδιά. Έχει εργασθεί μακροχρόνια με παιδιά και οικογένειες σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια αλλά και ως καθηγήτρια ψυχολογίας και συντονίστρια ομάδων. Ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα ως συστημική θεραπεύτρια με παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
Ο Γιώργος Κεσίσογλου (Ph.D) εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος και οικογενειακός θεραπευτής. Εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα στις διεργασίες εποπτείας ως επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ποιοτικής Έρευνας του Φ.Π.Ψ. Ε.Κ.Π.Α. Έχει διδάξει μαθήματα Κοινωνικής Ψυχολογίας, Ποιοτικής Έρευνας και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι απόφοιτος και διδάκτορας του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ), ενδιαφέρεται για κριτικές, πολυπολιτισμικές και κοινωνικοκονστρουξιονιστικές προσεγγίσεις.

Χρόνος Διεξαγωγής: Την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα 11:00-13:00.
Έναρξη: 26/10/2020. Επόμενη συνάντηση 30/11/2020

Κόστος συνάντησης: 30 ευρώ η συνάντηση


Τόπος Διεξαγωγής: Διαδικτυακά. Για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συντονιστές.

Πληροφορίες/Συμμετοχές: 6942237979 – 6981714143

Related Posts

Leave a comment